TOP: Rodinný splav rieky Poprad chystajú na začiatok prázdnin

08.06.2008 Stará Ľubovňa

Medzinárodný rodinný splav po rieke Poprad ...
Medzinárodný rodinný splav po rieke Poprad zo Starej Ľubovne do poľského Noweho Saczu sa bude konať v tomto roku už po štrnástykrát. Odštartujú ho v úvode prázdnin 3. júla. \"Rodina vodákov, ktorá začína letné prázdniny romantickou plavbou, sa neustále rozrastá. Splav 98 km trasy po rieke Poprad je rozdelený do troch etáp.
Štartuje sa zo Starej Ľubovne. Cieľ prvej etapy je v Čirči, druhej v Sulíne na slovenskej strane hraníc. Záverečná etapa sa končí v stredisku Myslec pri Nowom Saczi v Poľsku, \" uviedla pre TASR Alena Hriňáková z Centra voľného času v Starej Ľubovni, ktoré splav organizuje spoločne s poľskými partnermi.
Sprievodnými podujatiami splavu budú rýchlostné vodácke preteky, tradičný futbalový turnaj, hry a súťaže pre deti i dospelých a country večer so skupinou Severka. \"Nebude chýbať ani opekanie klobásy alebo ako hovoria naši poľskí priatelia – kelbasa na patyke, \" priblížila program Alena Hriňáková. Dodala, že dobrým zvykom splavu je aj krst nováčikov alebo Slávnosť Neptúna. Bodkou za podujatím, na ktorom sa už tradične zúčastňujú predovšetkým vodáci zo Slovenska,
Poľska a Českej republiky, bude prehliadka poľského mesta Nowy Sacz.
 

Vyberte región